Ticaret ve Şirketler Hukuku
Ticaret hukuku ve şirketler hukuku birbirleriyle sıkı sıkıya bağlı hukukun iki alt dalıdır. Kavramsal olarak; ticaret hukuku, işletmeler, tacirler, bireyler arasındaki hukuki düzenlemelerdir. Şirketler hukuku, işletmelerin ve daha geniş bir anlamda ticari işi gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilerin hukuki varlıklarını, aralarındaki ilişkileri düzenler.
Her iki hukuk dalını genellikle 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) düzenler. Ancak ticari hükümler başlığı altında TTK m.1, bu kanunun 4721 sayılı Türk Medeni Kanunun (TMK) ayrılmaz bir parçası olduğunu hüküm altına almıştır. Asıl muhatap TTK olmasına karşın bu kanunda hüküm bulunmayan hallerde TMK ve dolayısıyla 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu (TBK) uygulama alanı bulacaktır. Sonuç olarak tüm kanunları bir bütün olarak düşünmek hükmün ruhunu anlamada yararlı olacaktır.
Gerçek ve tüzel kişilerin kurmuş oldukları ticari işletmelerin; kuruluş, çalışma prensipleri, ticari faaliyetlerindeki hukuki işlerin hukuka uygunluğu, feshi, vb. hukuki işlemleri düzenlenir.
AHMET CAN AS Hukuk & Danışmanlık ofisi olarak başlıca hizmetlerimiz aşağıdaki gibidir;
-
Şirketlerin (Ortaklıkların) kurulması,
-
Kuruluş, çalışma prensipleri, ticari faaliyetlerindeki hukuki işlerin hukuka uygunluğu, fesih gibi hukuki işlemler hakkında hukuki danışmanlık hizmeti,
-
Ticari ve finans (krediler) konularında sözleşmelerin hazırlanması ve danışmanlığı hizmeti,
-
Ortaklıkların feshi ve iflasın sağlanması,
-
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması (KVKK) Kanunu kapsamında danışmanlık hizmeti,
-
4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu kapsamında danışmanlık hizmeti,
-
KVKK ve RKHK hükümleri çerçevesinde her türlü belgenin hazırlanması ve bu kapsamda danışmanlık hizmeti sunuyoruz.
-
Arabuluculuk müzakerelerinde müvekkilin temsil edilmesi,
-
Şirketler hukukundan doğan her türlü uyuşmazlık, dava iş ve işlemlerinde müvekkillerin temsil edilmesi hizmeti sunuyoruz.
-
Marka, Faydalı Model, Patent, Endüstriyel Tasarımlar ile her türlü Fikri ve Sınai Hak Mülkiyetine ilişkin olarak tescil ve İtiraz işlerinin takibinin yapılması.